Jdi na obsah Jdi na menu

Mistrovství ČR v Halové akrobacii

17. 2. 2017

Mistrovství ČR v halové akrobacii 12.2.2017 Zelený Pruh Praha.

 

 

Dobrý den, vypadá to, že už je to téměř povinnost abych podal hlášení, jakže jsme se to vlastně měli a jakže se nám to dařilo. Takže pojďme na to!

Ano tentokrát jsme si udělali výlet do matičky Prahy. Vyrazili jsme s jednodenním předstihem, cesta ubíhala kupodivu rychleji než by kdokoliv čekal.

Po příjezdu nás už vítali Kubišovi, kteří přijeli na místo před námi . No aspoň stihli zjistit kam zajít na pivo a něco k snědku! Později večer ještě dorazili kamarádi ze Slovenska, takže večer bylo veselo.

Budíček nám zvonil v 6 ráno, jako první vyskočil kdo jiný než Adam celý nervózní, že musíme omrknout halu a stihnout nějaký ten tréninkový let, a měl pravdu! Budete se divit, ale na to jak byla prezentována tahle velká akce prostor pro trénink byl naprosto minimální a neorganizovaný! Nejsem člověk, který by měl snahu se v něčem rýpat a rozmazávat, ale přišlo mi již jako standart, že den před soutěží bývá prostor pro trénink, zde se bohužel nic takového nekonalo, ba co hůř po příjezdu v ranních hodinách ke sportovní hale rychlého omrknutí kde, co a jak dáváme letadla do fronty, jenže ta se hýbe jen velmi pomalu, letadel stále přibývá a stále je zde spousta lidí, kteří vůbec neletěli! Zaplať pánbůh, že jsme stihli aspoň jeden let! Příště to opravdu chce daný čas pro každého pilota.

O půl deváté probíhá samotné zahájení soutěže. Startovní pole po sečtení všech kategorií čítá 30 pilotů. Vypadá to že, zde budeme do pozdních hodin, ovšem průběh závodů je velmi svižný! Tomu napomáhám i já, když mi v prvním kole po 3tím prvku sestavy zrazuje elektronika a letadlo končí na zemi… Přiznám se, byl jsem značně rozladěn. No bohužel i to se stává. Jinak mám pocit, že první kolo proběhlo bez dalších komplikací. Úroveň všech soutěžících je závod od závodu vyšší a já v duchu přemýšlím, jestli budu schopen vybojovat po spackaném prvním letu mé oblíbené 7mé místo. Přece jen základní kategorie RCEA čítá tentokrát 11 pilotů. Všichni jsou moc šikovní!  Druhé kolo se obešlo bez komplikací, ba co víc dosáhl jsem svého nejvyššího bodového ohodnocení za celou sezónu. Zde bych chtěl vyjádřit velké díky Svaťovi Hnilicovi za to, že se mě ujal a pomáhá mi s celou sestavou, má na tom bez pochyb velikou zásluhu! Úroveň je opravdu vysoká a všichni se ,,perou“ o každý bod!  Samozřejmě tak jak na předchozích závodech se na prvních příčkách předhání Adam, Vojta a Dominik Obrtlík (mistr Slovenska)

V ostatních kategoriích F3P-AA, F3P-AP a F3P-AM piloti předvádějí mistrovské kousky, opravdu klobouk dolů. Oddych nastává snad jen u aeromuzikálů a letům mezi pylony, alespoň pro nás ,,začátečníky“ .

Před 3tím kolem přichází klasická nervozita. Třetí kolo se mě bohužel nepovedlo tak jako druhé, ale bez napínání vám můžu říct, ano 7mé místo jsem opět vybojoval!!! A kluci? Boje opravdu vyrovnané!

Na prvním místě kategorie RCEA končí Vojta Kubiš. Obrovská gratulace! Vojto si frajer! Na druhém místě náš kolega ze Slovenska, Dominik Obrtlík a na krásném 3tím místě končí, ano je opět tam! Adam Hrbáček! Adame, paráda!!

Protože šlo o Mistrovství České Republiky, zde je jednotlivé pořadí:

Mistrem ČR se stává Vojta Kubiš, více mistr Adam Hrbáček a třetí příčku v žebříčku vybojoval David Bilíček! Já zde opouštím sedmé místo a posouvám se na 6tou příčku.

Ještě bych rád vyzvedl jeden významný okamžik! Jelikož se Vojta Kubiš stal mistrem republiky, byl automaticky přeřazen do vyšší kategorie, jenže tam by s Clikem nepochodil. Takový odlehčený speciál není nic levného, jenže to už Vojta řešit nemusí! Od pana Valenty dostal plně vybavený halový speciál! Před panem Valentou a ostatníma klukama, kteří se na tomhle podíleli, hluboká poklona!

Závěrem bych ještě rád zmínil, že podobu konání soutěže s námi byl tentokrát štáb ČT a zde naleznete 3 krátké vstupy z akce.http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10101491767-studio-ct24/217411058070212  (časy vstupů 31:22, 1:29:26 a 2:28:40 nebo 31:22, 89:25, 148:40 záleží na prohlížeči)

Letu zdar!

Honza

 

Foto: Jan Pelánek a Michal Hrbíček 

dsc_0011.jpg

 

dsc_0294.jpg

 

dsc_0265.jpg

 

Další foto :zde

Dalším závodem v pořadí bude Třebíčska Halovka v neděli 19.2.2017. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jiří - Třebíč

18. 2. 2017 1:05

Kluci , držím vám pěsti a přeji pěkné zážitky a ještě pěknější úspěchy v dalším závodě.

Leo - Poklona!

18. 2. 2017 0:05

Honzo, opět díky za super vyčerpávající zpravodajství ;) a Vám všem hlavně gratulace za super výsledky...jen tak dále!
Letu zdar!