Jdi na obsah Jdi na menu

LF-107 Luňák 3. kus

23. 3. 2022

Český výrobce  Munzar Model Production loňského roku dokončil a na podzim zalétal maketu Československého kluzáku z 50 let. V tehdejším závodě Rudý Letov bylo vyrobeno 75 ks, současně létá v české republice 6 ks.

Luňák od Munzar Model Production je celokompozitový kluzák o rozpětí 5.10m.  Vše je laminováno a vakuováno do forem. Montáž kluzáku je velmi jednoduchá celý stabilizátor s výškovkama se nasune na trup, spojí se PMX konektor a přišroubuje dvěma šrouby k trupu a přicvakne se krytka na magnet. Křídla se nasunou na uhlíkovou spojku nasadí na trny a dotáhnou se rovněž šrouby, i zde jsou MPX konektory. Odsouvací kabina je jištěna v zadní části na kolejnici posuvným čepem který je vyveden pod křídlo na levé straně.  K modelu jsou  dodány obaly na celé letadlo a s limitované edice krásné tričko s obrázkem. 

V Holešově vyfoceno pár fotek při předání třetího kusu. 

img_2799ax.jpg

img_9730ax.jpg

Několik modelářů kteří byli přítomni výrobek hodnotili velice kladně.  I sám majitel byl hodně nadšen. K dokončení stačí přilepit páky kormidel a přišroubovat serva, napájet konektory, vestavět radio - vše dle uvážení a doladit těžiště.   

 

Více foto od AVCVEK   zde