Jdi na obsah Jdi na menu

20. Ročník Čmelák Model Show 2018

3. 9. 2018

20.Ročník Čmelák Model Show 2018.

Toto holešovské nebe ještě nezažilo.    Úžasné letecké modely, Gripeny, doprovodný program pro děti, vyhlídkové lety vrtulníkem , ukázky skutečných letadel, modelů Trucků a stavební techniky bylo k vidění na modelářském letišti „Za Větřákem“ o tomto víkendu v Holešově. Místní leteckomodelářský klub Čmelák ve spolupráci s firmou Fiala motors a za podpory Města Holešova a sponzorů Trachea, Elko, Gergel, Hotel Tacl, S+H elektromontáže, Reimer, Hydropool Zlín, Fiala Transport, Jeti mode, Fla Henry a Jospo Holešov uspořádal neskutečně nádhernou show, která dala možnost shlédnout návštěvníkům to nejlepší co v Evropě existuje v letecké modelařině. Úžasné modely předvedli nejlepší piloti z naší republiky, Německa, Švýcarska, Rakouska a Slovenska.

Nádherné vystoupení a vrchol celé akce byl Gernot Bruckmann, který předvedl Větroň ETA s úctyhodným rozpětím 15,5 m, Ge Bee a Pipera o rozpětí 4,6 m, Zdeněk Hůlka L 39, Petr GUBI s Viperem Jet, Thomas Bogner se svým Mustangem upraveným pro rychlostní závody. Nelze zde vyjmenovat vše, protože se v Holešově sešlo 74 nejlepších pilotů Evropy, kteří divákům předvedli více jako 100 nádherných modelů.

V doprovodném programu byla předvedena akrobacie Zlína Z 526 z AK Kroměříž, průlet impozantních Gripenů JAS, seskoky parašutistů z letiště Bílá Hlína Slušovice a přílet skutečného čmeláka Z 37, který na závěr celé akce přistál na ploše letiště.

Pro děti připravil a předvedl šoumen ze Slovenska Dan Hayden pohádku Kubko a Maťko, která pobavila nejen děti, ale také všechny přítomné dospělé.

Děti se bavily pod dohledem a za asistence střediska volného času TYMY, které pro ně připravilo program po oba dny.

Občerstvení zajistila na perfektní úrovni firma JOSPO Holešov, takže jak účinkující i návštěvníci nestrádali hladem ani žízní.

Celou akci na profesionální úrovni moderoval úžasný Martin Krpata, který diváky zahrnul neskutečným množstvím informací a předváděných modelech, jejich pilotech a historii jejich předloh.

Vše bylo umocněno nádherným počasím a pocitem, že veškeré úsilí, které pořadatelé přípravě této akce museli věnovat bylo odměněno úspěšnou akcí, kterou Holešov ještě nezažil.

Děkujeme všem, kteří jakýmkoliv způsobem přispěli k jejímu uspořádání.

 

Foto    Jiří Pavlik  zde

           Radek Gregor  zde

Edit 2.9.2018

Doplnění fotek: Antonin Cvek  zde

Edit 3.9.2018

foto Karel Matocha   zde

  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář