Jdi na obsah Jdi na menu

Retroklání Bolatice 2017

17. 2. 2018

Loňského roku jsem se zúčastnil za LMK Čmelák Holešov 6.ročníku RETROKLÁNÍ 2017. Pořádané HEXEmodel na letišti Bolatice ve dnech 25-27.8.2017. Po domluvě s Milanem  jsme vyjeli v pátek kolem poledne, já měl ještě zastávku v Jetimodel a tak jsem do Bolatic na letiště dojel asi kolem 16 hodiny odpoledne. Z dálky bylo vidět jak se poletuje nad letištěm,po příjezdu jsem byl překvapen kolik už tam bylo účastníků. Po příjezdu jsem všechny obešel na přivítanou a v zápětí se pustil do skládání přístřešku a letadla. Dal jsem ještě v pátek navečer jeden kontrolní let, zaměřený na přesnost přistání, bylo to za odměnu, vzduch byl prohřátý a tak to nosilo skoro všude, prostě paráda. Nejen letiště bylo pěkně připraveno ale také zázemí s občerstvením.Už v páteční večer bylo připraveno něco k zakousnutí a hlavně bylo studené točené pivo. Sobotní ráno trošku počasí zazlobilo krátkou přeháňkou ale jinak bylo po celý den hezky. Erik svolal brifing pro piloty o něco později i s ( retro zpestřením).

 

dsc_0917.jpg

 

Sešlo se 20 pilotu z Česka,Moravy,Slovenska a Německa, závodilo se minimálně na tři kola v přesnosti přistání,nakonec vyšli čtyři kola na každého i s přestávkou na oběd. V průběhu dne se změnilo povětrnostní počasí a otočila se dráha ale i tak bylo moc krásně. Závodilo se až do odpoledních hodin, posléze Erik udělal vyhodnocení celé akce a rozdal ceny.

 

dsc_9073.jpg

Thomas Ferchland (DE), Miroslav Burian (CZ), Petr Lužný (CZ)

 

Večer byla společná večeře a u ohně jsme seděli do dalšího dne. V noci nad ránem nás vzbudila bouřka ale naštěstí nás obešla, bylo to štěstí, protože modely byli venku pod přístřeškem.V neděli dopoledne se vše dojedlo, dopilo a hlavně se vše uklidilo. Kolem oběda jsem odjížděl domu. Byla to moc povedená akce s přátelskou atmosférou od začátku až do konce. Chci poděkovat všem organizátorům,vlekařům a hlavně Erikovi za krásný víkend, také všem zúčastněným a nejen pilotům.Těším se na další 7.ročník Retroklání 2018.  Letu zdar. 

 

dsc_0077.jpg  

Všechny fotky najdete  zde. 

Další článek a foto najdete zde

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář