Jdi na obsah Jdi na menu

Byli jsme na super akci v Götovanech - SK

13. 6. 2014

 Minulou sobotu 7.6.2014 jsme s Jirkou navštívili modelářskou akci Obry Götovany na Slovensku.

 

Auto jsme bohužel nevytížili a nakonec jsme jeli jen my dva, škoda, byla to moc dobře strávená sobota. Ráno v 7 hodin mě Jirka vyzvedl z práce a vyrazili jsme směr Vizovice a bývalý přechod Střelná. Cesta bez problémů, provoz plynulý, jen na Slovensku co chvíla snížení rychlosti na 40 a 70....jinak úplně v poho. Na letiště jsme dorazili před desátou hodinou, akce v plném proudu. Počasí během celého dne super, jasno až skoro jasno s teplotami kolem 28st.C.

První cesta vedla ke stánku s pivem, jak taky jinak po tříhodinové cestě, že? Pak už foťáky, pokrývky hlavy a šlo se na věc. K focení toho bylo hodně a nebyly to jenom letadla  . K našemu překvapení jsme brzy zjistili, že na akci jsou i Hrbáčci z Holešova v počtu 4ks, kteří tímto reprezentovali LMK Čmelák. Vzhledem k tomu, že na akci byli i s karavanem, nepohrdli jsme pozvání pod přístřešek nejen na šálek kávy. Bylo to příjemné mít takové skvělé zázemí-díky Franto!!! 

Po celý den se bylo na co dívat a focení střídaly návštěvy u již zmiňovaného stánku se zlatavým mokem. Během celého dne létalo všechno možné co bylo k dispozici a došlo jen ke dvěma nehodám. První dopadla vcelku dobře, odnesl to jen ulomený podvozek a půl hodina hledání modelu v žitě k tomu, kde musel na pomoc i ultralehký vrtulník, který na akci konal vyhlídkové lety, jinak to hledali asi ještě teď. Druhá nehoda už byla opravdu nehodou, kdy to odnesl Zlín Z50 (v originálním zbarvení-naleznete na fotkách), kterému za letu vypochodoval motor i s přepážkou a letěl si svou cestou...totálka!!! Naštěstí éro spadlo cca.200m od plochy, tudíž žádné ohrožení přísedících náívštěvníků. Šlo o komplet stavebnici z Číny...taky to tak dopadlo.

Doba pokročila a my se kolem 18.30 hod. pomalu loučili s akcí a všemi známími, které jsme za celý den potkali. V 19.00 hod. jsme vyrazili směr Zlín, spokojeni po dobře stráveném dni. Příjezd do Zlína před 22 hod. a já pokračoval do Frcu.

Celou věc si prohlédněte v odkazu níže, další fotky budou ještě přidány a chystá se i video.

Díky za pozornost a já se již těším na další podobnou akcičku.

                                                                                                                                                     L.P.

 

Z průběhu akce ...

 

dsc_0964.jpg

 

 

Franta Hrbáček po letu s Čmelákem Z 37

dsc_1027.jpg

 

Foto z akce prohlédněte  - zde - 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zorba - Slovensko

15. 8. 2014 16:02

Pěkná slohová práce Leo, určitě to muselo být fajň odpoledne s létadlama :-) Hezky jsem se pobavil u tvýho barvitého líčení všelijakých situacích během akce. Palec nahoru.

Leo - Re: Slovensko

31. 8. 2014 14:38

Díky, to k tomu patří, aby i ostatní byli trochu v obraze :)